Klinik Pilates

KLİNİK PİLATES

Klinik Pilatesin, standart pilates eğitimlerinden farkı, standart pilates hareketleri sırasında istenilen yüksek düzeyde güç, kontrol ve beden farkındalığı sağlanamadığında, hareketlerin basitleştirilmesidir.

Yaralanma veya ameliyat sonrası rehabilitasyon hekim tarafından önerilebilen klinik pilates,   standart pilates egzersizlerinin kişiye özel hale getirildiği bir yöntemdir.

Tüm katılımcıların aynı programı uygulayacağı normal Pilates seansından farklı olarak Klinik Pilates, terapi sırasında amaçlanan hedeflere ( güç, kontrol, denge, esneklik,…vb.) daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşım sunar.

Klinik pilates programına başlamadan önce fizyoterpist ile postür değerlendirme görüşmesi sonrası hedefler belirlenebilmektedir. Bu değerlendirmeye dayanarak, başvuran bireylerin seviyesine ve yeteneğine uygun kişiselleştirilmiş bir egzersiz programı geliştirilmektedir. Amaç, egzersizler sırasından varolan problemlerin tekrarlamasını ve yeniden yaralanma riskini azaltmaktır.

Çalışmalar sırasında, farklı ekipmanlar (Reformer, Trapez Masası, Wunda sandalyesi vb.) kullanılarak yapılan egzersizlerin yanında egzersiz mat çalışmasının bir karışımını içerebilmektedir.