Skolyoz korseleri, vücudu sıkı bir şekilde sararak omurgayı orta hatta alıp, anatomik bir yüklenme gerçekleştirmekte. İlgili hekimin reçetelendirmesi sonucu ile kişiye özel olarak tasarlanır. Korse teslimatı ile başlayan 14 günlük alışma süreci içerisinde, bireyin korse kullanımını mümkün olduğunca kolaylaştırmak gerekmektedir ve kişi rahat bir adaptasyon süreci geçirmelidir. Kullanım sırasında, vücutta ağrı, rahatsızlık ya da tahriş gibi durumlar ile karşılaşıldığında ortotist ile iletişime geçilerek gerekli müdahaleler yapılmalıdır.
Korse bakımı ve cilt bakımı için öneriler
Korse kullanımı sırasında kişinin rahat edebilmesi ve daha az problem ile karşılaşması için ekibimizin önerileri şunlardır;
- Her gün ılık su ile duş alın.
- Korsenin ciltle temas etmemesine dikkat edilmeli ve altına teri çeken, pamuklu ve vücudu saran bir atlet giyilmesi gerekmektedir.
- Cildinize uygun olan antialerjik bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin. Cilt bütünlüğünüzün korunmasına yardımcı olarak, korse kaynaklı oluşabilecek cilt tahrişlerinin önüne geçilecektir.
- Korsenizin her gün nemli ve sabunlu bir bez bile silinmesi; haftada bir kez alkollü bir solüsyon ile dezenfekte edilmesi ve havalandırılması gerekmektedir.
- Korse kullanımı ile başlayan alışma süresinde korsenin baskı noktalarının oluşturabileceği pembelik ve kızarıklara dikkat edilmelidir. Korse çıkarıldıktan sonra yarım saat içinde bu renk değişimlerinin kaybolması beklenir. Kaybolmadığı takdirde ortotistiniz ile iletişime geçin.
- Korsenizin mümkün olduğunca en sıkı seviyede kullanmanızı tavsiye ederiz. Olası bir gevşek kullanım sonucunda sürtünmelere bağlı olarak cilt problemleri yaratabilir.
- Sıcak havalarda terleme problemlerinin önüne geçebilmek adına pudraya başvurabilirsiniz.